Blog

/ Veiligheid oefenen in duikschool "Get Wet"
BACK

Veiligheid oefenen in duikschool "Get Wet"

jan. 30, 2020 |
Cursus,  |
Jini |

Hoe overleef je een schipbreuk? Wat doe je als een reddingsvlot omslaat?

We zijn blij om aan te kondigen dat we zondag 8 maart en zondag 22 maart kunnen reserveren voor onze zeilschool cursisten om praktijkoefeningen te doen over veiligheidskwesties die kunnen optreden tijdens het zeilen.

De prijs van de training is 75 euro en van een huurpak met schoentjes 12,50 euro. Mail minimaal een week van tevoren de gewenste maten (lichaamslengte, schoenmaat, gewicht, man/vrouw)

Begint rond 10 uur tot ongeveer 17 uur.

In het kort:

10:00 uur

De dag begint met een brunch met diverse broodjes, koffie en thee. Een gezellig begin van een leuke en leerzame trainingsdag.

10:45 uur

Briefing.

11:30 uur

Zwembadtraining. Alle onderdelen worden door kleine groepen in een circuit uitgevoerd, zodat er maximaal van het bad gebruik kan worden gemaakt. Ieder groepje (8 -10 personen) heeft zijn eigen instructeur voor uitleg en begeleiding.

16:00 uur

Aan het einde van de training is er een gezellige debriefing.

 

Om te registreren kan je ons een e-mail sturen. 

 

Info:

Get Wet verzorgt al 18 jaar de succescolle maritieme indoor training voor watersporters uit Nederland en Blegie. De training wordt uitgevoerd op de Heijplaat in Rotterdam in het grote overdekte zoetwater trainingsbad van STC-KNRM. Het zwembad heeft een watertemperatuur van 24 graden Celsius. De afmetingen van het zwembad zijn; lengte 30m, breedte 14m, diepte 3m. In dit bad bootsen we storm, regen en golven tot een hoogte van anderhalve meter na.

Deze trainingslocatie is uniek in Nederland en zeer goed bruikbaar voor het trainen van watersporters.

Als eindoefening hebben ze een uur windkracht 7, storm golven van 1 1/2 meter, duisternis en bliksem.

 

Voorwaarden:

We verwachten dat iedereen in het bezit is van een goede gezondheid kan zwemmen. Kinderen kunnen vanaf 14 jaar onder toezicht van een volwassene deelnemen. De deelnemers dienen hun sieraden af te doen.

Deelname aan deze training is geheel op eigen risico.  De organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid. Get Wet beschikt natuurlijk wel over een WA-verzekering. 

Als u aan de bovenstaande voorwaarden voldoet dan doen zij er alles aan om er een actieve en veilig dag van te maken.