Oceaan oversteek St Maarten - Azoren

Wil jij als ambitieuze zeezeiler je volgende stap maken en de Atlantische Oceaan over te steken? Deze "once in a lifetime" oceaan oversteek naar de Azoren van 27 dagen is de ultieme kans om samen met andere zeezeilers de balans te vinden tussen actief zeezeilen op de oceaan, honderden zeemijlen te maken, heerlijk te ontspannen en het verkennen van een van de meest ontzagwekkende gebieden ter wereld.
(met KJ CWO III zz tidal slechts € 550)

Je bent een actieve en ambitieuze zeezeiler die al enige tijd droomt om een non-stop oceaan oversteek van ruim 2 weken te maken? Je bent een teamspeler, lichamelijk in goede conditie, en je sluit je graag aan bij een team van 3 tot 7 mede-zeezeilers waarvan de meesten dezelfde ambitie en passie voor zeezeilen hebben als jij. Aangezien de deelnemers meestal over verschillende niveaus van zeilvaardigheden en zeezeilervaring beschikken, delen we de wachten zo in dat iedereen deelneemt op zijn of haar eigen niveau zodat we spelenderwijs van elkaar kunnen leren. Daarnaast zal de schipper/instructeur uiteraard ten alle tijde de nodige aanwijzingen geven met als doel dat we met zoveel mogelijk plezier, veel leren en op een veilige manier aan de overkant komen. Iedereen gaat taken uitvoeren variërend van sturen, zeil trimmen, navigeren, logboek bijhouden, dagelijkse veiligheidscontroles doen, uitvoeren van kleine reparatie, vissen, koken, schoonmaken e.d.. Daarnaast blijft er voldoende tijd over om te slapen of gewoon lekker te chillen en te genieten van de overweldigende natuur om je heen.

Het programma maken we zelf aan de hand van de wensen. Deze trip heeft eigenlijk het beste van beide werelden. Het eerste deel is eilandhoppen naar de British Virgin Islands. Het tweede deel is de oversteek naar de Azoren. Het derde deel is ijs en weder dienende zeilen naar nog 1 a 2 eilanden.

We verzamelen aan boord in St Maarten. De eerste dag begint misschien wel met een duik in zee, even afspoelen onder de buitendouche en een heerlijk vers fruit ontbijt. We bekijken de routemogelijkheden en zodra het schip vaarklaar is gaan we zeilen. We poetsen onze zeilvaardigheden op. Al snel willen we oversteken naar de idyllische Maagdeneilanden waar eilanden nog oerhollandse namen dragen, zoals bijvoorbeeld Jost van Dyke. We liggen 's nachts in een baai of een haventje en bepraten het avontuur met fijne cocktails. Het tweede deel van deze trip is een heuse, lange oversteek naar de Azoren van ruim 2000 zeemijlen. We lopen wacht, draaien onze shifts.

De WestWind heeft alle mogelijkheden om de zeilen goed te trimmen en ook echt hard te gaan. We houden uw mijlen bij voor het CWO of RYA.

Afspraken vliegen: de tijden zijn een richtlijn. Vliegen op St Maarten is vanuit Nederland vaak rechtstreeks of via Parijs. Terug vanaf de Azoren boek je bij TUI of Transavia of TAP vanaf Terciera. De tijd van boord is daarop afgestemd.

Interesse?
Stuur dan een email: email of bellen 0648853122
Klik hier voor de agenda.